BEGIN PAGINA

DAGBOEK

Blog

verhalen en gedichten

Hoe Sclerodermie begon

Foto's

Contact gegevens
Leven met Sclerodermie
Kijk met de ogen van je hart
Sclerodermie in beeld/ foto tentoonstelling
Sclerodermie in beeld/ foto tentoonstelling

 

Sclerodermie in Beeld,

Gisteren, 25 september 2011, was het dan eindelijk zover. De uitreiking van het eerste boek.

 Het project draagt de naam “sclerodermie in beeld”. Het is bijna een jaar geleden dat wij, sclerodermie patiënten, door Hans-peter van Velthoven werden gefotografeerd voor het project wat een initiatief is van Jessica Thonen Velthuizen. Jessica is zelf ook sclerodermie patiënte en had tijdens een langdurig ziekenhuis verblijf het idee om sclerodermie onder de aandacht te brengen. Twee jaar geleden is het project gestart met de eerste foto sessies en exposities. De reactie waren overweldigend en Jessica wilde nog een keer een fotosessie doen.  Ik durfde mij op te geven en heb ook daadwerkelijk meegedaan.  Ook deze foto’s komen weer op verschillende locatie te hangen. Ze hebben al in het UMCG gehangen en zullen de komende tijd op meer plaatsen komen.

Nu zijn alle foto`s verenigd in een boek.

Er staan twee foto`s van mij in het boek. Hans-peter heeft ze, op mijn verzoek gesigneerd. Ook heeft hij voor in het boek een persoonlijke noot gezet.  Erg trots ben ik op het resultaat. Het is een foto van de ziel geworden. Niet een foto om in de woonkamer op te hangen maar wel een waar ik trots op ben. Toen ik de foto`s gisteren voor het eerst, in het boek zag staan, ontroerde het mij zo dat ik de tranen voelde opwellen.

Groet Hendrika               Sclerodermie in beeld

Sclerodermie in beeld is een initiatief van Jessica Thonen. Jessica is zelf zeer actief op het gebied van het onder de aandacht brengen van Sclerodermie. Dit doet ze door fotoshoots te organiseren, samen met Hans Peter van Velthoven, een bekend fotograaf. Daar stellen ze dan een expositie van samen. Afgelopen herfst heb ik ook mee gedaan. Nu hangt er dan een portret van mij  in het UMCG te Groningen op de fonteinstraat nr. 13 waar de poli is voor de systeemziekten, waaronder sclerodermie ook valt. Op de foto staan alleen maar sclerodermie patiënten. Ik heb de foto’s afgelopen week bewonderd. Iedereen die de poli bezoekt zal de foto’s zien daar kun je niet omheen. Ze hangen rondom de wachtruimte en in de gangen naar de spreekkamers van de artsen toe. Het mooie van de foto’s vond ik dat zonder de handicap op de foto te zetten toch duidelijk maken dat er iets is met al deze mensen. Heel knap vind ik dat. Na afloop van de fotoshoot zei ik tegen mijn beste vriendin die met mij meegekomen was: Hij maakt geen portretten maar zet de ziel op de foto.

 

 


BEGIN PAGINADAGBOEKBlogverhalen en gedichtenHoe Sclerodermie begonFoto'sContact gegevens